Jason, Johnny and their crew did an amazing job with our remodel.They held fast to their timeline and project estimates. WE LOVE OUR HOUSE!

The Sullivans, Austin Texas


Project Menu

Jason: 512.750.9519 / Johnny: 512.844.5889 / Email

Eva Street Residence

Eva Street Residence

Austin, Texas

This project was one of my favorites. The owners came to me asking about adding on to an existing house in order to support their growing business and family. After talking with them about their future plans I suggested that we just look around for some lots to possibly build a new home instead. The owner found this great gently sloping lot one block off of south congress and hired Stuart Sampley to design a one story concept that would be large enough for an office space for their growing buisness, but quaint and cozy to fit into the existing neighborhood. The result was this beautiful contemporary home built with sustainably and budget in mind.

The livingroom is focused around a fireplace/bench concept. We built the concrete bench to act as both extra seating, a place to store firewood, and of course the hearth. The floors were finished with a durable QC solid coating to maintain their natural finish and high durability. 

The kitchen is composed of rift white oak cabinetry, granite counter tops and wolf and kitchen aid appliances. A very simple layout provides the owners with an efficient space great for entertaining. 

 

Tongue and grove wood siding with a 1/4″ reveal was installed at the front entry way blind nailed in order to hide all fasteners.

The floating stair concept is one of my favorites. Here we used 1/4″ steel and solid doug fir beams to create the treads. We later came back and finished them off with a cable rail system and a fir cap. The floors of the loft space were constructed with a mortise detail of pine joists into a fir beam thus allowing for all of the fasteners to be hidden. We then installed a 2×6 tongue and groove flooring that was finished on both sides.

 

A view of the office and hallway through the interior courtyard. 

 

  • <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vehicula libero sed nisi auctor auctor. Maecenas vitae accumsan lectus. Nulla felis neque, vulputate placerat sagittis id, aliquet a dolor. Vestibulum vel tortor vel urna feugiat convallis. Ut magna turpis, egestas scelerisque pharetra eget, sollicitudin id diam. Proin in magna velit.</p>
<p> </p>

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vehicula libero sed nisi auctor auctor. Maecenas vitae accumsan lectus. Nulla felis neque, vulputate placerat sagittis id, aliquet a dolor. Vestibulum vel tortor vel urna feugiat convallis. Ut magna turpis, egestas scelerisque pharetra eget, sollicitudin id diam. Proin in magna velit.

     

Close this window